Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Welkom bij Kantoor Bouckaert BVBA

Bel 051 30 27 84 of mail ons

Gecombineerde fondsen

Wilt u uw risico’s spreiden?

Dan zijn onze gecombineerde fondsen echt iets voor u. Dit product is ook geschikt voor spaarders en minder ervaren beleggers. Door te beleggen in een fonds, koopt u een korf van aandelen en obligaties van tientallen bedrijven. Mocht het met een bepaald bedrijf in de korf minder goed gaat, kan dit gecompenseerd worden door de andere bedrijven in het fonds. Automatisch hebt u zo uw risico gespreid. Door een aandeel in een fonds te kopen, heeft u bovendien de kans om te beleggen in producten die door de hoge investeringen voor gewone beleggers onbereikbaar zijn.

Er bestaan heel wat belegginsfondsen. Zo kunt u kiezen voor fondsen met een bepaald thema. Er zijn bijvoorbeeld fondsen specifiek gericht op sectoren zoals energie, technologie of voeding. Andere fondsen richten zich dan bijvoorbeeld op regio’s. U heeft voldoende combinatiemogelijkheden.

Kosten

Naast de opbrengsten heeft u ook te maken met kosten:

  • Instapkosten. Meestal uitgedrukt in een percentage van het kapitaal dat u belegt;
  • Beheerskosten. Dit zijn jaarlijks terugkerende kosten die worden ingehouden op het rendement van het fonds;
  • Uitstapkosten bij vroegtijdige opname. Een percentage van het vervroegd opgenomen bedrag;
  • Bij sommige fondsen betaalt u beurstaks bij de verkoop van aandelen van het fonds.

De bekendste vorm van fondsen zijn de pensioenspaarfondsen. Met deze fondsen spaart u voor uw pensioen. Dit wordt door de overheid fiscaal gestimuleerd.

Contact

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste combinatie van fondsen en geven u uitleg over het volledige kostenplaatje. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons